Blog

Dental İmplant Nedir?

Dental implantlar, diş hekimliğinde tüm ve kısmi diş eksikliklerinde, kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen yapay diş malzemeleridir.

 

Dental İmplant Cerrahisi

Dental implant cerrahisi, yeni bir gülümseme oluşturmak için yapay dişleri yerleştirmek için kullanılır. Tipik diş implantı, pürüzlü bir yüzeye sahip bir titanyum vidadan ve dişin kendisinin görünümünü ve hissini yaratmak için porselen bir üst yapıdan oluşur.

Tek bir diş implant operasyonu genellikle yaklaşık bir saat süren bir kesi ve implantın kemik içerisine yerleştirilmesini içerir. Tek bir prosedür sırasında birden fazla implant yerleştirilebilir. Bu durum, hastalarımız için çok kolaylık sağlar, çünkü tüm implantları yerleştirmek için birkaç kez kliniğe gelmek zorunda kalmak yerine, bir kerede tamamlanabilirler.

Bir diğer önemli bilgi de, diş implantlarının farklı şekil, boyut ve dokulara sahip olmasıdır. Bu, her hasta için kişiselleştirmeye olanak sağlar, bu nedenle hangi dental implantın sizin için en iyi sonucu vereceğini belirlemek için diş hekiminizle birlikte çalışmanız gerekecektir. Bir dişiniz kırıldıysa veya gülümsemenize farklı bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, diş implantları harika bir seçenektir ve sizin için mükemmel bir seçim olabilir.

Dental implant prosedürüyle ilgileniyorsanız, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey vardır. Seçeneklerinizin neler olduğu hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek önemlidir. Temel bilgileri bildiğinizi hissettiğinizde, diş hekiminizle bir görüşme planlayın. Kafanızdaki soru işaretlerini gidererek sizin için en uygun olduğuna inandıkları şeyi önereceklerdir.

Diş implantı ameliyatı, yeni, güçlü dişlerinizle kendinize güvenmenizi sağlayacak kesin bir tedavi yolu olacaktır.

 

İlgili Mesajlar