Blog

Dental İmplantlar İçin Teknolojinin Yararları

Dental İmplantlar İçin Teknolojinin Yararları

Dental implantlar diş hekimliğinde kullanılmaya başlanmasından bu yana, hızla tercih edilen, diş eksikliklerinin  yerini tutan, Estetik Diş Tedavileri ve İmplant Üstü Protez tedavilerinde kullanılan ve hemen hemen herkes için ideal bir tedavi haline gelmiştir. Tüm hastalar için bir avantaj olan dental implant tedavisi süreci, daha yeni ve daha sofistike teknolojinin kullanılması ile birlikte daha gelişmiş hale geldi. Günümüz dental implant cerrahilerinde uzun dönem sağlıklı tedaviler için yenilikçi ve dijital teknolojilerden faydalanılmalıdır.

 

İleri Teknolojilerin Temel Faydaları

Gelişmiş 3 boyutlu dental volumetrik tomografiler ile birlikte, çene kemiği hacminin ve yoğunluğunun belirlenmesi mümkündür. Bu teknoloji ile çene kemiğinde erime olan bölgelerin kemik greftleri ile tamamlanmasının planlanması ya da implantların stratejik olarak kemik greftine ihtiyaç duymadan hangi bölgelere yerleştirileceği planlana bilmektedir. DentaVina Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinde son teknoloji Muayene ve Görüntüleme cihazları kullanılmaktadır.

 

Hassas Cerrahi

Ameliyata başlamadan önce dijital teknolojiler ile tüm cerrahi ve protez aşamaları ve nihai sonuç dijital teknolojiler ile belirlendikten sonra implantlar hassas bir şekilde tam olarak yerleştirilmesi gereken konumda ve derinlikte yerleştirilebilmektedir.

 

Kaliteli Restorasyonlar

Kliniklerin birlikte çalıştıkları diş laboratuvarları 3 boyutlu tarama ve kazıma cihazları ile birlikte dental implantlarınıza hassas olarak uyumlu ve estetik restorasyonlar üretebilmektedirler.

İlgili Mesajlar